Når vet du at du må skifte ut vinduene?

31 mai 2021
Johanne Larsen

Er det kanskje på tide å skifte ut vinduene? Det er mange som ikke er klare over at vinduer ikke varer evig, og hvis man ikke skifter ut vinduene når de blir gamle, så er det en del ting man skal vite. Her skal vi se litt nærmere på hvorfor og når du bør skifte ut vinduene. 

Er varmeregningen gått i taket?

Hvis varmeregningen plutselig går i taket, kan det være lurt å sjekke vinduene. Det kan nemlig ha noe med gamle vinduer å gjøre. Når man har gamle vinduer med utette lister, så kan det fort sive veldig mye varme ut, og ergo bruker man mye mer energi på å kompensere for denne varmen. Derfor er det lurt å sjekke vinduene og se nærmere på hva man kan gjøre, hvis man føler at varmeregningen begynner å bli unødvendig høy. 

Med nye termovinduer, holder man varmen der den skak være – nemlig inne. Hvis du er opptatt av, ikke bare å holde varmeregniugen så lav som mulig, men også av miljøet, er det en god ide å sikre seg nye vinduer. Det kan nemlig bli en god investering, når man regner på hvor mye man sparer på varmeregningen over tid. Det trenger ikke være så dyrt å skifte ut vinduene som du kanskje tror, og du kan få vinduer som er i standardstørrelser, eller som blir spesiallaget på mål. Det er helt opp til deg. På klarvinduer.no/vinduer, finner du mange gode alternativer.

Kan lysforholdene forbedres?

Det er jo ikke akkurat noen hemmelighet at lys og vinduer henger tett sammen. Det er nemlig gjennom vinduene at de fleste får dagslys inn i boligen sin, og dermed kan det være lurt å sikre seg at man har så store vinduer som man kan, og så mange som man kan, for å slippe inn mest mulig lys. 

Flere nyheter