Fisk til middag

01 januar 2023
Johanne Larsen

editorial

Her i Norge er vi kjent for god fisk, og derfor er det ikke så rart at vi spiser fisk til middag ofte flere ganger i uken. Her skal vi se litt på dette fenomenet og hvordan du kan få nye ideer til å tilberede fisk på en spennende måte.

Spennende fiskemiddager 

Mikal Solhaug

I Norge er det mye fisk på bordet, blant annet fordi det er en såpass stor næring. Det fanges fisk på nordnorske fiskebåter, blant annet, som du kan lese om på https://mikalsolhaug.no. Derfor er det heller ikke så rart, at næringsrik, fersk og god fisk finner vei til middagsbordet hver uke. Og siden vi de siste årene er blitt mer og mer inspirert av kjøkkentradisjoner fra hele verden, er fisken blitt mer spennende. 

Gjør fisk spennende for de yngste

Det er godt med fisk, men noen opplever allikevel at det kan være vanskelig til å få de helt små til å spise fisk. Sånn trenger det ikke være, og det er flere smarte ting man kan gjøre for å få de yngste til å spise fisk. Noen ganger handler det bare om tilbehøret og hvordan den er tilberedt, eller hvordan den blir presentert. Kanskje kan man kalle laks ‘rosa fisk’ for et barn som liker fargen rosa, for å gjøre den mer fristende? Det er også mange måter å gjemme fisken på, hvis et barn har fått for seg at det ikke er noe den liker, for eksempel i fiskeboller eller fiskekaker med en høy prosentandel av fisk. Det er en smart løsning hvis man vil sørge for at barnet får i seg de sunne næringsstoffene i fisk og samtidig synes det er godt. Også er det jo sånn med fisk som med de fleste matvarer, at smaksløkene kan venne seg til alt, og noen ganger krever det at man smaker på ting flere ganger, før man liker det og det kanskje til og med blir en livrett.  

Flere nyheter