Dette bør du tenke på med sparkesykkel

01 april 2022
Johanne Larsen

editorial

Sparkesykler er blitt utrolig populære – både for barn og voksne! Men hva skal man egentlig tenke på før man kjøper sparkesykkel til barn, og hva er viktig å lære dem? Det skal vi undersøke og se litt nærmere på her. 

Finn helt riktig sparkesykkel

Det er selvfølgelig viktig at man finner helt riktig sparkesykkel til barn når man skal velge. Det kan være stor forskjell på hvor stødige forskjellige modeller er, og det er også viktig å finne en som passer til barnets alder. 

En scoot and ride sparkesykkel er for eksempel en sparkesykkel som passer til barn fra 1-5 år, og kan brukes både som løpehjul og som sparkesykkel. Man kan justere styret så barnet kan vokse med den i noen år, og de finnes i flotte pastellfarger, blå og rosa, så barnet kan velge en i yndlingsfargen.

scoot and ride

Dette er også en sparkesykkel som har en bakhjulsbrems som barnet kan bruke selv, og en forhjulsbrems som en voksen kan styre. Det er svært praktisk når man skal lære barnet å bruke en sparkesykkel eller et løpehjul, og det er smart med en mulighet som barnet kan vokse litt med. Det finnes også andre modeller til eldre barn – og noen til og med til voksne, men dette er altså en løsning som passer perfekt for de minste. 

Pass på i trafikken!

Det er naturligvis også svært viktig å fokusere på dette med å være trygg i trafikken når barnet har en eller form for kjøretøy. Det gjelder også selv om man kjører på et trygt område helt uten trafikk, og barnet bør alltid være under oppsyn av en voksen. Det er viktig å lære at man ser seg godt for og passer på biler og andre kjøretøyer, og at man bare kjører der man har avtalt at man får lov til å kjøre. 

Flere nyheter