Invester i en kraftmåler

22 januar 2021
admin

En kraftmåler kan brukes til mange forskjellige ting, med mange forskjellige formål. Noe av det som er viktig når man skal investere i en kraftmåler er å vite hva man skal bruke dem til og blant annet om man ønsker en analog eller en digital kraftmåler.

Vi kjøpte vår hos Vektekspert, der de selger kraftmålere av høy tysk kvalitet med prisgaranti. Det er alltid gunstig og i tillegg fikk vi den med fri frakt, så det var ikke så mye å utsette på det akkurat. Vi kjøpte en analog kraftmåler, men hva er egentlig forskjellen på en digital og en analog kraftmåler?

Analog eller digital kraftmåler

De analoge kraftmålerne henger man typisk opp i en krok i toppen av måleren. Deretter kan man henge opp emnet i kroppen i bunnen. Det gjør at fjæren i måleren trekkes i og man kan dermed lese resultatet av målingen på utsiden av måleren. Dette gir en fin og presis måling opp gamlemåten, men det er ikke mer å hente fra en analog kraftmåler. Hvis man skal bruke resultatet til noe må man også skrive opp det analogt.

Når man velger en digital kraftmåler kan man derimot lese av trekket i et display og ser ikke den faktiske målingen på samme måte som ved den analoge målingen. Begge metodene er like gode og like riktige, så det er helt opp til hva man selv liker og foretrekker. Når man bruker en digital kraftmåler har man litt mer valgmuligheter enn når man bruker en måler som er analog.

Det er fordi man i tillegg til å få målingene har mulighet til å både pause resultatet av måleren, stille inn til at du hører en lyd når en bestemt kraft eller vekt måles og forbinde måleren digitalt. Det er mange gode muligheter der ute, så det er bare å finne det som passer best til de behovene man har.

Flere nyheter