Hårtap er vanlig hos menn

03 desember 2019
Mathias Bjelland
Hårtap er vanlig hos menn

De psykologiske effektene av hårtap

Hårtap refererer spesielt til tapet av håret på hodebunnen vår. Dette er en ganske vanlig forekomst som vanligvis skjer med menn. Generelt sett blir det ikke sett på som noe å bli ønsket velkommen. Og fordi millioner av mennesker over hele verden har å gjøre med dette og helst ikke trenger å gjøre det, har det blitt opprettet utallige virksomheter for å håndtere dette problemet.

I de fleste tilfeller tar menn håravfall i skritt. De tar vanligvis beslutningen om å takle hårtapet, eller de bestemmer at de virkelig ikke kunne bry seg mindre. Dessverre er det ikke alle menn som tar hårtapet så lett og godt. I noen ekstreme tilfeller kan menn faktisk oppleve psykologiske traumer som et resultat av hårtapet. Disse forekommer vanligvis med de mer uvanlige tilfellene av håravfall.

Helt vanlig, men allikevel frustrerende!

For eksempel, selv om skallethet av menn er en veldig normal type hårtap. Det begynner vanligvis å skje hos menn som er rammet fra trettiårene. Noen menn opplever det imidlertid veldig for tidlig, noen ganger så tidlig som i slutten av tenårene. I tilfeller som dette vil ganske mange av disse mennene lide av en viss psykologisk skade. Dette er vanligvis fordi de tilskriver håravfallet sitt til å være mindre av en mann og føler seg veldig selvbevisst om det.

Selv om denne typen hårtap og omtrent alle andre former for håravfall hovedsakelig er genetisk og ikke kan endres, tror mange menn fortsatt at det har noe med seg selv å gjøre og kan bli ganske deprimert etter hvert som håravfallet blir mer avansert. En ting vi kan gjøre som samfunn er å ikke legge så mye vekt på å ha et fullt hode hår. Selv om det kan være å foretrekke å ha hår, er det langt mer i livet enn det.

Flere nyheter