Gjør sommeren lengre med en vinterhage

03 februar 2022
Maria Laugesen

editorial

En utestue eller vinterhage er en fantastisk tilbygg til hjemmet som gir mange lyse, varme stunder. Det er en unik mulighet for å få et oppholdsrom som forener inne og ute, som du helt sikkert vil få mye glede av.

Hvordan bygge en vinterhage

Hvis du drømmer om å bygge en utestue, da er det flere ting du må tenke over. Først og fremst må du selvfølgelig velge hvor den skal ligge og hvilken størrelse den skal ha. Det avhenger fullstendig av husets form, hagen, utsikt, plassering ift. solen, og ikke minst dine egne behov og ønsker.

Når du har dette på plass, må du velge hvilke materialer du vil ha i utestuen. Her må det være noen elementer, som oftest er i f.eks. tre eller tre/alu, samt vinduer som også finnes i forskjellige typer. Du kan velge materialer som matcher vinduer og dører i resten av huset for å bevare helhetsuttrykket, eller du kan gå etter et helt nytt og annerledes uttrykk som gir kontrast.

Finn dine materialer i dag

Kommer vinterhagen til å ha høy fuktighet, veldig høye eller veldig lave temperaturer anbefales PVC frem for f.eks. tre. Dette er også noe som reduserer vedlikehold mest mulig. Det er altså slike ting du må tenke over når du skal bygge din nye vinterhage.

dør og vindu

Skal du planlegge din utestue, da kan det være smart å snakke med noen som har erfaring og viten på området. Hos Skanva.no kan du finne fagpersoner som kan gi deg individuell råd og veiledning, og som kan svare på alle dine spørsmål. Samtidig tilbyr de et stort utvalg av materialer og produkter til din vinterhage i høyeste kvalitet.

Da kan du bli klokere på hvilke løsninger som er tilgjengelige, og hva som passer spesifikt for dine ønsker og behov, og for din spesifikke bolig.

Flere nyheter