Produksjonsutstyr i full sving

17 september 2019
Mathias Bjelland
Produksjonsutstyr i full sving

Kontroll av produksjonsutstyr simplifisert

Den digitale revolusjonen har vært snakket om lenge siden før internettet kom til og med. Noen tenker kanskje at det har vært litt vell mye snakk om denne med årene, men realiteten er at den snakkes såpass mye om fordi den fortsetter å være reell. Sannheten er at digitaliseringen bare sprer seg mer og mer for hvert år som går, mens nye teknologier også kommer løpende. 

En av de mest spennende er selvfølgelig kunstig intelligens. Noen har ytret bekymringer om at den skal ta over verden, mens andre har et litt mer edruelig forhold til teknologien. Det finnes for eksempel enkelte som mener at kontroll av produksjonsutstyr blir simplifisert gjennom bruk av kunstig intelligens for eksempel vil revolusjonere bransjen. Og det har den allerede gjort, men fremtiden kan bli enda bedre!

Kontinuerlig kunnskap om produksjonsutstyrets tilstand

Den største fordelen med kunstig intelligens for kontrollering av produksjonsutstyr er at du alltid vil ha info om hvordan utstyret presterer. Dersom det for eksempel skulle være en feilmelding på vei, så kan kunstig intelligens, grunnet muligheten til å gjenkjenne mønstre, mest sannsynlig vite om dette før feilmeldingen i det hele tatt dukker opp. Da kan du helgardere deg tidlig i prosessen. 

Dessuten er det ikke bare kontroll av produksjonsustyr som er spennende, men også det faktum at produksjonsustyr i disse dager kan fikse seg selv! Teknologien er ikke helt der at det er spredt over hele verden og billig nok til at alle kan kjøpe, men det nærmer seg dette punktet sakte men sikkert. Dette illustrerer hvor langt teknologien har kommet innenfor nettopp dette feltet. 

Roboter og kunstig intelligens er nok en teknologi vi først og fremst forbinder med andre bransjer, men produksjonsutstyr trenger også automatisering, og her er det mye å spare. Kun fremtiden vil vise de store effektene av dette!

Flere nyheter