Menn og aldring – hva skjer egentlig?

15 april 2020
Johanne Hansen
Menn og aldring - hva skjer egentlig?

Hva er det egentlig som skjer når menn begynner å bli eldre? Det er mange kvinner og fokus på kvinner i skjønnhetsbransjen og motebransjen på kvinner og aldring, men menn og aldring er en like stor industri på mange måter, som man ikke snakker like mye om. Men hva er det egentlig som skjer, og hvordan påvirker det menn? 

Selvtillit og aldring

Det som ofte skjer når man begynner å bli eldre er at det kan gå utover selvtilliten. Vi liker ikke å forandre oss, og ofte føler vi at vi forandrer oss til det dårligere når vi blir eldre. Dette er det stort sett mest fokus på når det kommer til kvinner, men det gjelder faktisk også menn. Med kvinner er det gjerne fokus på kropp og rynker når man snakker om aldring, men det er en ting som er særlig forbeholdt menn når det kommer til å bli eldre, eller hvert fall til å føle seg eldre. Det er nemlig hår. Mange menn opplever hårtap i en alder som de synes er altfor ung. Mange menn opplever å begynne å miste håret allerede når de er i tjueårene eller kanskje i starten av tredveårene og de føler at dette er noe som får dem til å se mye eldre ut enn det de egentlig er. Dette er noe som naturlig nok går utover selvtilliten. 

Identitetstap og behandling 

Hårtap er noe som rammer menn i nesten alle aldre og det skaper mye usikkerhet og en følelse av identitetstap. I dag er det en stor industri som fokuserer på menn og hårtap som har sørget for mange spennende innovasjoner i forbindelse med behandling. For eksempel kan man se nærmere på behandlinger som https://puregrow.no/ . De fleste vil helst ha sitt naturlige hår tilbake i stedet for å ty til drastiske løsninger som hårtransplantasjon. 

Flere nyheter