Alkohol og barn er sjeldent en god miks

07 august 2019
Mathias Bjelland
Alkohol og barn er sjeldent en god miks

Alkohol og barn

For en forelder er det på mange måter en stor konflikt når temaet med alkohol og barn dukker opp. Der de fleste greier å kontrollere seg, og kanskje bare har et par drinker i et familieselskap, så vet vi at det årlig er flere foreldre som ikke klarer nettopp det. Alkohol og barn er nemlig i enkelte tilfeller dessverre blitt en veldig dårlig miks. Det vil si, dette er en miks av alkoholikere og barn. 

De som klarer å kontrollere seg har ingenting å bekymre seg for. Dette er derimot ikke tilfellet for de som opplever alkoholisme. Disse må se etter alkoholisme behandlingssteder rundt om i Norge før det blir for sent. Alkoholisme fører nemlig en forelder ned veier som de færreste ønsker å snakke om. Det finnes nemlig mange tabuemner blant de foreldre som er alkoholikere. 

Tabuemnene du som alkoholiker må takle

Blant de aller mest åpenbare tabuemnene finner vi utvilsomt det faktum at en på et tidspunkt hadde valgt alkoholen over barna. Det er simpelthen dette avhengighet gjør med en. Foreldre vil selvfølgelig ikke innrømme dette, men realiteten er der. Mange alkoholikere bruker blant annet de siste pengene på kontoen på alkohol fremfor det å benytte disse på barna sine. 

Det er i slike stunder en må begynne å se etter alkoholisme behandlingssteder i Norge. Ikke bare handler dette om deg selv, din helse, og ditt liv lengre – nå handler det om at du må skjerpe deg for å kunne være der for dine barn. Du må innse ditt problem før det blir for seint, og ikke minst være i stand til å takle den motgangen som oppstår!

Livet byr på så mye mer lykke enn alkoholen! Du kan klare det med alkoholisme behandlingssteder, god støtte fra resten av familien, og en flott pågangsvilje. Før du vet ordet av det er du en fantastisk forelder for ditt barn!

Flere nyheter